Tong met maderasaus en gegratineerde puree

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 rundertong 3 liter water bis 2/3 mehr 1 groentetuiltje (prei, selder, wort; el, ui) 1 peper 1 zout 1 tijm 1 laurier ----SAUS---- 50 gm bloem 50 gm boter 1/2 liter bouillon 1 doos champignons 1 eierdooier 4 eetlepel(s) madera 1 peper 1 zout ----PUREE---- 800 gm aardappelen
Voorbereiding
: Laat de tong gedurende 3 uur in zout water wit trekken en vernieuw het water. Breng water aan de kook en laat de tong 4 à 5 min. Koken. Giet het kookvocht weg en overgiet ze opnieuw met kokend water. Voeg het groentetuiltje toe en laat de tong hierin 2 à 3 uur gaar koken. De tong is gaar wanneer het vel gemakkelijk loslaat. Pel de tong terwijl ze nog warm is. Maak een roux met de bloem en de boter.Voeg geleidelijk de bouillon toe en laat even koken. Bak de champignons in een braadpan gedurende 2 min. en besprenkel met citroensap. Kruid met peper en zout. Voeg de champignons toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout. Maak puree van aardappelen. Breng de puree in een ovenvaste schaal en bestrooi met paneermeel, leg er stukjes boter op. Zet 5 à 6 minuten onder de grill tot de puree goudgeel is. Serveer de tong met de saus en de puree. Bron: Mailinglist De Heksenketel (M. Welman) :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2

4.0

8.2002 :Fingerprint : 26450888,459712872,Kalorio

Tong met maderasaus en gegratineerde puree is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sliptong met jus van witlof, ham en kaas
1u25 min
Bekijk recept
Tong met mosterd en wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tong met kruidkersmousse
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoomde tong met wortel en bosui
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept