1 rundertong 3 liter water bis 2/3 mehr 1 groentetuiltje (prei, selder, wort; el, ui) 1 peper 1 zout 1 tijm 1 laurier ----SAUS---- 50 gm bloem 50 gm boter 1/2 liter bouillon 1 doos champignons 1 eierdooier 4 eetlepel(s) madera 1 peper 1 zout ----PUREE---- 800 gm aardappelenVoorbereiding : Laat de tong gedurende 3 uur in zout water wit trekken en vernieuw het water. Breng water aan de kook en laat de tong 4 à 5 min. Koken. Giet het kookvocht weg en overgiet ze opnieuw met kokend water. Voeg het groentetuiltje toe en laat de tong hierin 2 à 3 uur gaar koken. De tong is gaar wanneer het vel gemakkelijk loslaat. Pel de tong terwijl ze nog warm is. Maak een roux met de bloem en de boter.Voeg geleidelijk de bouillon toe en laat even koken. Bak de champignons in een braadpan gedurende 2 min. en besprenkel met citroensap. Kruid met peper en zout. Voeg de champignons toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout. Maak puree van aardappelen. Breng de puree in een ovenvaste schaal en bestrooi met paneermeel, leg er stukjes boter op. Zet 5 à 6 minuten onder de grill tot de puree goudgeel is. Serveer de tong met de saus en de puree. Bron: Mailinglist De Heksenketel (M. Welman) :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2
4.0
8.2002 :Fingerprint : 26450888,459712872,Kalorio
Tong met maderasaus en gegratineerde puree is een recept van De Virtuele Keuken