Tournedos met sjalotjes in rode wijnsaus

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gm sjalotjes 100 ml vloeibare margarine 100 gm magere spekblokjes 2 eetlepel(s) bloem 1 theelepel(s) tijm 200 ml vleesfond (pot) 200 ml droge rode wijn 4 tournedos à 130 gram 1 zout 1 peper 1 eetlepel(s) fijngehakte peterselie ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 01.0;



4.02
Voorbereiding
: circa 30 minuten, bereiden circa 10 minuten
Voorbereiding
: Pel de sjalotjes. Halveer eventuele grote sjalotten. Verwarm een eetlepel margarine. Bak op laag vuur de spekblokjes in circa acht minuten uit. Voeg de sjalotjes toe en bak ze in circa vijf minuten rondom lichtbruin. Roer de bloem door de sjalotjes en de spekjes. Laat de bloem ongeveer vijf minuten meewarmen. Voeg de tijm, vleesfond en 1,75 deciliter wijn toe. Breng al roerend aan de kook en laat het circa vijftien minuten zacht koken. Verhit de rest van de margarine. Bak de tournedos in circa drie minuten aan beide kanten bruin en van binnen rosé. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal. Bestrooi het met zout, peper en de helft van de peterselie. Roer door de warme saus de rest van de rode wijn. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schenk de saus in een voorverwarmde sauskom. Bestrooi met de rest van de peterselie. Geef de saus er apart bij. Dit gerecht smaakt lekker met bijvoorbeeld aardappelgratin en sperzieboontjes. In plaats van rode wijn kan je ook druivensap, witte wijn of appelsap gebruiken. :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK* 01.0



4.02 von :Letzte Aender. : 2

0.0



4.2002 :Fingerprint : 26450888,459712875,Kalorio

Tournedos met sjalotjes in rode wijnsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème
45 min-
Bekijk recept
Tournedos met paddenstoelensaus
Bekijk recept
Tournedos met stilton
Hoofdgerecht
Bekijk recept