1 stukje verse gember van ca. 6 cm 1 eetlepel(s) droge sherry 4 eetlepel(s) sojasaus (eventueel ketjap) 6 varkensfiletlapjes 2 eetlepel(s) (zonnebloem)olie Schil de gember en snijd hem in 8 plakjes van 1/2 centimeter. Rasp het stukje wat overblijft. Doe de gemberrasp in een kom en voeg de sherry en sojasaus toe. Leg de lapjes in de marinade. Laat de lapjes minstens 20 minuten in de marinade staan. Halverwege even omscheppen. Maak de olie heet in een anti-aanbakpan en bak de lapjes en de stukjes gember aan beide kanten snel bruin. Doe het restje marinade erbij, leg een deksel op de pan en laat het vlees nog 2 - 3 minuten sudderen. Serveer er witte rijst en gestoomde groenten bij. Voedingswaarde per portie: 600 kcal / 12 gram vet Recipe by Ronald Troost :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :