Varkensfiletlapjes op z'n japans

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 stukje verse gember van ca. 6 cm 1 eetlepel(s) droge sherry 4 eetlepel(s) sojasaus (eventueel ketjap) 6 varkensfiletlapjes 2 eetlepel(s) (zonnebloem)olie Schil de gember en snijd hem in 8 plakjes van 1/2 centimeter. Rasp het stukje wat overblijft. Doe de gemberrasp in een kom en voeg de sherry en sojasaus toe. Leg de lapjes in de marinade. Laat de lapjes minstens 20 minuten in de marinade staan. Halverwege even omscheppen. Maak de olie heet in een anti-aanbakpan en bak de lapjes en de stukjes gember aan beide kanten snel bruin. Doe het restje marinade erbij, leg een deksel op de pan en laat het vlees nog 2 - 3 minuten sudderen. Serveer er witte rijst en gestoomde groenten bij. Voedingswaarde per portie: 600 kcal / 12 gram vet Recipe by Ronald Troost :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

25.01.2002 :Fingerprint : 26450888,459712879,Kalorio

Varkensfiletlapjes op z'n japans is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken noedels op z'n Japans
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crumble met roodbaars, venkel en courgette
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperge met kruidenkorst en lamsgehakt
30 min- Snack
Bekijk recept

Gestoofde varkenslapjes met olijven, sperziebonen en tomaat
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfiletlapje met cranberrycompote
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfiletrolletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde filetlapjes met munt en limoen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept