1 pkg diepgevroren gepelde scampistaarte; n 600 gm runderstoofvlees 50 gm boter 3 eetlepel(s) bloem 2 uien 1 groene spaanse peper 1 stengel bleekselderij 4 sjalotten 2 eetlepel(s) gehakte peterselie 250 gm verse champignons 1 bl gepelde tomaten 1/2 liter instant vleesbouillon 200 gm langkorrelrijst 1 ms cayennepeper 1 ms gedroogde tijm 1 blaadje laurier 1 peper, zout Laat de scampistaarten ontdooien en snijd het vlees in blokjes. Pel de uien en hak ze grof. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de selderij in stukjes. Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Bak het vlees aan alle kanten in de hete boter mooi bruin. Bestrooi het met bloem en meng alles goed door elkaar. Voeg de uien, de Spaanse peper, de selderij en de sjalotten toe en stoof ze even. Voeg de tomaten met het sap, de champignons, de peterselie, tijm, laurier en scampistaarten toe. Giet de bouillon erbij, kruid met peper, zout en cayennepeper en roer de rijst erdoor. De bouillon moet alle ingredienten bedekken. Voeg zonodig nog wat bouillon toe. Breng alles aan de kook, zet het vuur lager en laat het met het deksel op de pan zachtjes sudderen. Na 20-25 minuten moet de rijst gaar zijn. Kruid eventueel nog bij met peper, zout en cayennepeper en dien op met een glaasje bier of een frisse witte wijn. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2