Varkensfricandeau met pruimen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

200 gm gedroogde pruimen 750 gm varkensfricandeau 1 peper 25 gm boter 1 ui 1 stengel bleekselderij 25 gm bak- en braadvet 2 deciliter rode wijn 1 eetlepel(s) rode-wijnazijn 1 eetlepel(s) bruine basterdsuiker 1 eetlepel(s) maizena 1 zout
Voorbereiding
stijd: circa 10 minuten
Voorbereiding
stijd: circa 20 minuten Was de pruimen, leg ze in een glazen litermaat en giet er zoveel water op dat ze net onderstaan. Breng de pruimen afgedekt in de magnetron, geprogrammeerd op de hoogste stand, in 3-5 minuten aan de kook. Laat ze tot gebruik afgedekt staan. Wrijf het vlees in met wat peper. Verhit de boter in een koekepan of braadpan en bak het vlees snel aan alle kanten bruin. Neem het vlees uit de pan, leg het op een schoteltje of op een druipschaal in een ovenvaste schaal en verwarm het onafgedekt 14-16 minuten op half vermogen in de magnetron. Draai het vlees tussendoor twee maal om. Maak intussen de ui en de bleekselderij schoon. Snipper de ui fijn en snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Doe het bakvet in een ovenvaste schaal, verwarm dit onafgedekt in de magnetron l minuut op de hoogste stand, voeg de ui en de bleekselderij toe en smoor ze onafgedekt circa 2 minuten op de hoogste stand. Voeg het weekwater van de pruimen, de rode wijn, de rode-wijnazijn, de basterdsuiker en het vocht van het vlees toe en verwarm het mengsel onafgedekt 3-4 minuten op 70% van het vermogen. Roer intussen de ma‹zena met 2 eetlepels water glad. Zeef het mengsel en bind het met het gladgeroerde ma‹zenapapje. Als de vloeistof niet direct is gebonden, verwarm het dan deze kort op de hoogste stand. Breng de saus op smaak met wat zout en peper. Verwarm de pruimen circa 2 minuten op de hoogste stand. Snijd intussen het vlees in plakken, leg het op een schaal en rangschik de pruimen er omheen. Serveer de saus er apart bij. Recipe by koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

2

5.01.2002 :Fingerprint : 26450888,459712880,Kalorio

Varkensfricandeau met pruimen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle vitello tonnato
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Varkensfricandeau met tijmjus en tagliatelle
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept