200 gm gedroogde pruimen 750 gm varkensfricandeau 1 peper 25 gm boter 1 ui 1 stengel bleekselderij 25 gm bak- en braadvet 2 deciliter rode wijn 1 eetlepel(s) rode-wijnazijn 1 eetlepel(s) bruine basterdsuiker 1 eetlepel(s) maizena 1 zoutVoorbereiding stijd: circa 10 minutenVoorbereiding stijd: circa 20 minuten Was de pruimen, leg ze in een glazen litermaat en giet er zoveel water op dat ze net onderstaan. Breng de pruimen afgedekt in de magnetron, geprogrammeerd op de hoogste stand, in 3-5 minuten aan de kook. Laat ze tot gebruik afgedekt staan. Wrijf het vlees in met wat peper. Verhit de boter in een koekepan of braadpan en bak het vlees snel aan alle kanten bruin. Neem het vlees uit de pan, leg het op een schoteltje of op een druipschaal in een ovenvaste schaal en verwarm het onafgedekt 14-16 minuten op half vermogen in de magnetron. Draai het vlees tussendoor twee maal om. Maak intussen de ui en de bleekselderij schoon. Snipper de ui fijn en snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Doe het bakvet in een ovenvaste schaal, verwarm dit onafgedekt in de magnetron l minuut op de hoogste stand, voeg de ui en de bleekselderij toe en smoor ze onafgedekt circa 2 minuten op de hoogste stand. Voeg het weekwater van de pruimen, de rode wijn, de rode-wijnazijn, de basterdsuiker en het vocht van het vlees toe en verwarm het mengsel onafgedekt 3-4 minuten op 70% van het vermogen. Roer intussen de ma‹zena met 2 eetlepels water glad. Zeef het mengsel en bind het met het gladgeroerde ma‹zenapapje. Als de vloeistof niet direct is gebonden, verwarm het dan deze kort op de hoogste stand. Breng de saus op smaak met wat zout en peper. Verwarm de pruimen circa 2 minuten op de hoogste stand. Snijd intussen het vlees in plakken, leg het op een schaal en rangschik de pruimen er omheen. Serveer de saus er apart bij. Recipe by koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :