750 gm hamlappen 1 ui 1 teentje knoflook 1/2 groene paprika 15 gm boter 3 theelepel(s) goulashkruiden 300 ml gezeefde tomaten (passata) 500 gm zuurkool 1 zout 1 peperVoorbereiding stijd: circa 10 minutenVoorbereiding stijd: circa 25 minuten Snijd de hamlappen in blokjes. Pel ui en knoflook en snipper ze fijn. Maak de paprika schoon, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe de boter in een magnetronschaal met een inhoud van l 1/2 l en smelt deze l minuut in de magnetron op de hoogste stand. Schep ui en knoflook erdoor en fruit dit mengsel 2 a 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Doe paprika, goulashkruiden, vlees en gezeefde tomaten erbij, zet het deksel op de schaal en plaats deze 3 a 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand en vervolgens nog 12 a 15 minuten op 70% van het vermogen. Roer het gerecht halverwege de bereidingstijd door. Neem de schaal uit de magnetron en zet de goulash weg tot nader gebruik. Doe de zuurkool in een magnetronschaal, samen met l eetlepel water. Zet het deksel op de schaal en plaats deze 7 a 9 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Maak de zuurkool halverwege de bereiding met een vork los. Breng de goulash op smaak met zout en peper en verwarm het gerecht zonodig nog enkele minuten in de magnetron. Serveer de zuurkool apart erbij. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :