500 gm aardappelen 250 gm winterwortel 1 literblik of pot bruine bonen 1 flinke ui 150 gm zuurkoolspek 1 rookworst 1 grote appelVoorbereiding stijd: circa 10 minutenVoorbereiding stijd: circa 35 minuten Schil de aardappelen en de winterwortel en snijd beide groenten in blokjes. Doe ze met 3 eetlepels water in een magnetronschaal met een inhoud van 2 l en leg er het deksel op. Zet de schaal in de magnetron en laat de groenten gedurende 10-12 minuten voorkoken, op de hoogste stand. Giet het kookvocht uit de schaal met groenten. Stort de bruine bonen in een zeef, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Pel de ui en snijd hem in ringen. Snijd het zuurkoolspek in reepjes. Doe de ui en het spek in een schaal en zet deze in de magnetron. Programmeer op de hoogste stand, gedurende 5-7 minuten. Roer in die tijd het mengsel twee maal om. Schil intussen de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes. Schep het ui-spekmengsel met de bruine bonen en de blokjes appel voorzichtig door de aardappelen en wortel en leg het deksel weer op de schaal. Zet de schaal in de magnetron, programmeer deze op half vermogen en laat alles 10- 12 minuten koken. Schep halverwege de bereidingstijd een keer door. Snijd de rookworst in flinke plakken, leg ze op het gerecht en laat de vijfschaft, met het deksel op de schaal, nog 5 minuten doorkoken op half vermogen. Schep alles halverwege die tijd nog een keer door. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2