500 gm biefstuk,in zeer dunne reepjes ges; neden 2 eetlepel(s) lichte sojasaus 2 eetlepel(s) zoete ketjap 2 eetlepel(s) rijstwijn of droge sherry 1 ms ve-tsin ----Voor de saus:---- 3 eetlepel(s) zoute zwarte bonen (blik) 3 eetlepel(s) water 300 deciliter krachtige runderbouillon of wildbo; uillon 1 eetlepel(s) bruine suiker 3 eetlepel(s) maizena 1 ms gemberpoeder 1 ms vijfkruidenpoeder 1 groene paprika 1 zout, zwarte peper Vermeng de lichte sojasaus, ketjap, rijstwijn en ve-tsin en wentel de stukjes biefstuk er goed in om. Zet de schaal afgedekt minstens 30 minuten in de koelkast om te marineren. Prak in een apart schaaltje de zwarte bonen met het water tot er nog heel kleine stukjes over zijn. Doe de biefstuk, met de marinade, zwarte bonen, bouillon, bruine suiker, maizena en de kruiden in een grote schaal. Schep het stevig om, zodat de maizena wordt opgelost. Dek de schaal af, plaats hem op de hoogste stand in de magnetron en laat 6-7 minuten koken. Schep regelmatig om, zodat de saus goed kan binden. Voeg de paprika en de stukjes tomaat toe, dek de schaal opnieuw af en zet hem 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron terug. Dien direct op. Serveertip: dien op met witte rijst en een garnering van lente-uitjes. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :