Brasato al barolo (rundvlees in rode wijn)

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

3 eetlepel(s) olijfolie 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 stängel bleekselderij, fijngesnede; n 2 wortels, fijngesneden 1 kg rundvlees aan één stuk, 1 theelepel(s) rozemarijnnaaldjes 1 theelepel(s) oreganoblaadjes 500 ml rode wijn 1 zout 1 peper ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 01.0;



4.02 Uit Piëmonte komt ook de beroemde Barolo. Een stevige, krachtige rode wijn met een heel volle smaak. In dit gerecht wordt een groot stuk rundvlees samen met ui, bleekselderij, wortel, knoflook, rozemarijn en oregano gestoofd in deze verrukkelijke wijn. Olie verhitten en ui, knoflook, bleekselderij en wortel hierin ± 5 min. zachtjes bakken. Vlees toevoegen en in 5 - 10 min. rondom bruin bakken. Rozemarijn en oregano toevoegen. Wijn verwarmen en over vlees schenken. Pan afdekken en vlees 2 - 2½ uur zachtjes laten sudderen tot vlees gaar is. Vlees uit pan nemen en warm houden. Stoofvocht met groenten en kruiden pureren tot gladde saus en saus met zout en peper op smaak brengen. Saus goed verwarmen, vlees in dikke plakken snijden en saus over vlees schenken. Vlees serveren met pasta of aardappelpuree. ± 400 kcal p.p. bereiding : 2½ uur bron : De nieuwe Italiaanse keuken / Marlies Batelaan :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK* 01.0



4.02 von :Letzte Aender. :

5.0



4.2002 :Fingerprint : 26450888,459712652,Kalorio

Brasato al barolo (rundvlees in rode wijn) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brasato al barolo
200 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brasato al barolo (gemarineerde rundsschouder)
160 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brasato Al Roero
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Manzo Brasato Al Merlot
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept