1 kg varkensfricandeau 1 zout, peper 3 eetlepel(s) olijf- of zonnebloemolie 1 schoongemaakte en kleingesneden ui 1 uitgeperst teentje knoflook 1 in plakjes gesneden worteltje 1 bleekselderij 1 takje peterselie 1 laurierblad 1 theelepel(s) gedroogde oregano 1 ms gedroogde tijm 1 ms gemalen komijn 400 deciliter water 2 eetlepel(s) azijn Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Verhit de olie in een pan en bak hierin de varkensfricandeau rondom lichtbruin. Voeg de kleingesneden ui, het uitgeperste teentje knoflook, de plakjes wortel, de stukjes bleekselderij, het takje peterselie, het laurierblad, de oregano, de tijm en de komijn toe. Fruit het groente-kruidenmengsel onder regelmatig omscheppen 2 minuten. Voeg het water en de azijn toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees ca. 1 uur zachtjes sudderen tot het gaar is. Laat de varkensfricandeau in het stoofvocht volledig afkoelen. Neem het vlees uit de pan en snijd het in plakken. Leg de plakken vlees op een schaal. Geef hierbij rode pepersaus (zie het hoofdstuk Sauzen). :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :