200 gm sperziebonen 1 middelgrote ui 200 gm bieflappen 100 gm champignons 2 eetlepel(s) olie 1 eetlepel(s) tomatenpuree 1 eetlepel(s) ketjap manis 1 theelepel(s) sambal oelek 150 ml water 1 theelepel(s) maïzena 1 peper 1 eetlepel(s) fijngehakte peterselie 300 gm gekookte witte rijst (ca. 150 g on; gekookt)Voorbereiding : Snijd de sperziebonen in kleine stukjes en snipper de ui fijn. Snijd de bieflappen in smalle reepjes en de champignons in plakjes. Laat de wadjan of wok goed heet worden en voeg daarna pas olie toe. Fruit de gesnipperde ui in de olie. Voeg het vlees toe en roerbak het al omscheppend gedurende 3 minuten. Voeg vervolgens de sperziebonen, champignons, tomatenpuree, ketjap en de sambal toe en bak alles enkele minuten mee. Giet 1 dl water erbij en warm het geheel goed door. Gebruik de rest van het water om de maïzena aan te maken. Schuif alle ingrediënten naar één kant van de wadjan of wok en bindt het overgebleven vocht met de aangemaakte maïzena. Breng het gerecht op smaak met peper en strooi er fijngehakte peterselie over. Serveer hierbij gekookte rijst. Voedingswaarde per portie Kcal 530 Bron: Mailinglist Dieetinfo :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1