1 schoongemaakte ui 1/4 komkommer, gehalveerd en zaad verw; ijderd 1/2 groene paprika, zaad verwijderd 1/2 rode paprika, zaad verwijderd 1 slice ananas uit blik 100 deciliter ananassap 3 eetlepel(s) witte wijnazijn 1 eetlepel(s) chilisaus of 1/2 tl Tabasco 1 eetlepel(s) suiker of vloeibare honing 1 small tomaat 300 deciliter kippebouillon 3 eetlepel(s) olie 1 eetlepel(s) maizena, opgelost in wat bouillon 500 gm fricandeau 1 zout, witte peper uit de molen Snijd van de ui, komkommer, beide halve paprika's en ananas reepjes die niet veel dikker mogen zijn dan lucifers. Vermeng in een kom het ananassap, de azijn, chilisaus of Tabasco, suiker of honing en de bouillon. Verhit de olie in de wok en bak al omscheppend de stukjes vlees aan alle kanten aan. Neem het, als het gaar is (en dat gaat zeer snel), met een schuimspaan uit de pan en zet het even apart. Doe de ingredi‰nten voor de saus in de resterende olie en breng het al roerend aan de kook, zodat het licht gaat binden. Maal er peper over en voeg een heel klein beetje zout toe. Doe nu eerst de gesneden groenten en ananas in de pan en laat het even heet worden. Voeg dan de stukjes tomaat en het vlees toe en laat alles door en door heet worden, maar niet koken. Dien direct op. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :