1 kg lage ribgebraad 3 limoentjes 200 ml bouillon of kalfsfond 100 gm boter 4 uien 1 toef citroenmelisse 200 ml verse room 6 takjes verse tijm 4 laurierblaadjes 1 vers gemalen peper, zout 1 verse tuinkruiden Laat het vlees met de grof gehakte uien aan alle kanten mooi kleuren in de hete boter. Haal een heel dunne schil (zonder witte velletjes) van een limoentje en snipper ze fijn. Overgiet het vlees met bouillon of fond, kruid met peper, zout, tijm en laurier en voeg het sap van de limoenen en de gesnipperde schilletjes toe. Laat onder deksel ongeveer een uur sudderen. Voeg er de gehakte citroenmelisse en de overige gehakte tuinkruiden bij en laat nog 10 min. stoven. Neem het vlees, de tijm en laurier uit de pan en pureer de saus. Roer de room erdoor en laat kort indikken. Overgiet met de saus, gameer met een toefje citroenmelisse en serveer met gekookte aardappelen. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2