2 eetlepel(s) olie 500 gm biefstuk 1 gepelde en gehakte ui 2 1/2 cm verse gemberwortel 2 grote vleestomaten 1 gesneden 200 gm geschrapte en in reepjes gesneden; jonge wortelen 2 eetlepel(s) bruine suiker 1 theelepel(s) vijfkruidenpoeder 2 eetlepel(s) lichte sojasaus 2 eetlepel(s) rijstwijn of droge sherry 2 eetlepel(s) water of bouillon 1 zout Vries eerst het vlees even aan, snijd er dan dunne plakken van en maak hiervan zeer dunne reepjes. Verhit de olie in de wok, bak op heel hoog vuur het vlees in 2-2 1/2 minuut en voeg de ui, gember, wortel en stukjes tomaat toe. Bak nog 2-3 minuten, maar op iets lager vuur. Schenk de wijn of sherry, het water of de bouillon en de sojasaus erover en breng op smaak met vijfkruidenpoeder, bruine suiker en zoveel zout als u nodig vindt. Dek de wok af en stoof nog 8-10 minuten op laag vuur tot het vlees zacht is. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :