Gebraden runderrollade

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

600 gram lenderollade 120 gram boter wat zout en peper 1 verkruimeld laurierblad 1/2 theelepel gedroogde tijm of 1 takje verse tij; m 1 eetlepel grof gesnipperde sjalot of ui
Voorbereiding
: Verhit 2/3 van de boter in een braadpan op een hoog vuur tot het schuim weg is. Schroei vervolgens het drooggemaakte vlees aan alle kanten dicht. Temper het vuur en voeg de rest van de boter toe. Strooi wat peper en zout over het vlees en doe de/het verkruimelde laurierblad, tijm en sjalot of ui in de braadboter. Leg nu het deksel schuin op de pan en braad de rollade onder regelmatig draaien. Bedruip het vlees op gezette tijden met de braadboter. Reken op een braadtijd van ruim 30 minuten voor een rollade van 600 gram die van binnen nog roze is. Neem hierna het vlees uit de pan en laat het 10 minuten rusten voordat het in plakken wordt gesneden. Maak de jus af met een flinke scheut water of bouillon. Kook de jus dan enkele minuten, waarbij u alle aanbaksel van de bodem losroert. Zeef de jus vóór het opdienen door een fijne zeef of een vochtig doekje. Heerlijk met gebakken aardappeltjes en erwten en worteltjes of andijvie of witlof.

Gebraden runderrollade is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Runderrollade met krokante korst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rollade met noten
Bekijk recept
Rollade Wellington
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderrollade
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept