Puntas de filete a la mexicana (mals rundvlees in pittige to

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 g biefstuk 2 el olie 50 g gerookte spekreepjes 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 750 g (roma) tomaten, ontveld en in blokjes 2 rode pepers, fijngesneden 2 takjes oregano 2 laurierblaadjes 200 ml vleesfond (pot) Biefstuk in blokjes van 2 cm snijden en op kamertemperatuur laten komen. In koekenpan olie verhitten en spekreepjes uitbakken. Spek uit pan nemen. In spekvet biefstuk op hoog vuur in 3 min. rondom bruin en van binnen rosé bakken. Vlees uit pan nemen en warmhouden. Vuur lag draaien, in bakvet ui 5 min. fruiten. Knoflook laatste minuut toevoegen. Tomaat, peper, blaadjes oregano en laurier toevoegen en nog 5 min. zachtjes bakken. Fond in pan schenken en saus nog 5 min. laten inkoken. Biefstuk en spekreepjes erdoor scheppen en nog 30 sec. meewarmen. Op smaak brengen met zout. Serveren met gepofte aardappels en geroosterde maïskolven. voedingswaarde : 260 kcal p.p.

Puntas de filete a la mexicana (mals rundvlees in pittige to is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker


Puntas De Filete A La Mexicana
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sopa Y Puntas De Asparragos Con Aceite De Vainilla
20-30 min -
Bekijk recept