Varkenslapje met tomaat en bacon

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 hamlapjes à 100 g zout peper 3 eetlepels kruidenboter 25 g gesneden bacon 1 tomaat 6 sprietjes bieslook Vlees inwrijven met zout en peper. In een braadpan 2 eetlepels kruidenboter verhitten. Vlees op een hoog vuur in ca. 5 minuten goudbruin bakken. Met het deksel schuin op de pan in nog ca. 15 minuten gaar bakken. Af en toe keren. Intussen bacon in reepjes knippen. In een koekenpan de rest van de kruidenboter verhitten. Bacon in ca. 3 minuten bakken. Tomaat wassen. In 4 gelijke plakjes snijden. In het baconvet de plakjes tomaat ca. 1 minuut zachtjes bakken. Vlees op een schaal leggen. Plakjes tomaat dakpansgewijs erop leggen. Bacon erover strooien. Bieslook erboven fijnknippen. Aan achtergebleven bakvet ½ dl water toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. Jus overdoen in sauskom. Lekker met (lint)macaroni en prei. voedingswaarde : 475 kcal p.p.

Varkenslapje met tomaat en bacon is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Maïssoep met bacon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Bagel met roerei, bacon en avocado
25 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Gevulde varkensrolletjes
50 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerd varkenslapje met geroosterde maïs
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenslapje In Currysaus Met Peer
10-20 min -
Bekijk recept
Varkenslapje Met Kastanje Champignons
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept