2 hamlapjes à 100 g zout peper 3 eetlepels kruidenboter 25 g gesneden bacon 1 tomaat 6 sprietjes bieslook Vlees inwrijven met zout en peper. In een braadpan 2 eetlepels kruidenboter verhitten. Vlees op een hoog vuur in ca. 5 minuten goudbruin bakken. Met het deksel schuin op de pan in nog ca. 15 minuten gaar bakken. Af en toe keren. Intussen bacon in reepjes knippen. In een koekenpan de rest van de kruidenboter verhitten. Bacon in ca. 3 minuten bakken. Tomaat wassen. In 4 gelijke plakjes snijden. In het baconvet de plakjes tomaat ca. 1 minuut zachtjes bakken. Vlees op een schaal leggen. Plakjes tomaat dakpansgewijs erop leggen. Bacon erover strooien. Bieslook erboven fijnknippen. Aan achtergebleven bakvet ½ dl water toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. Jus overdoen in sauskom. Lekker met (lint)macaroni en prei. voedingswaarde : 475 kcal p.p.