150 gram in reepjes gesneden gerookt mager s; pek 600 gram gepelde kleine verse uitjes of sjal; otjes 4 eetlepels olijfolie 750 gram in stukken gesneden runderstaartstu; k zout peper 2 kruidnagels en 1 takje tijm 2 stengels bleekselderij, in plakjes 1 blaadje laurier 1 stukje gedroogde of verse sinaasappelschil 125 gram olijven (groen en zwart) 750 gram krielaardappelenVoorbereiding : Bak het spek en de uitjes in ongeveer 10 minuten krokant en lichtbruin in de hete olijfolie. Voeg het rundvlees toe en bak dit rondom bruin. Bestrooi het hierna met wat zout en peper en voeg vervolgens de kruidnagels, de tijm, de bleekselderij, de laurier en de sinaasappelschil toe en schenk er zo’n 4 dl water op. Laat het gerecht ruim 1,5 uur stoven. Voeg dan olijven en aardappel toe en laat het gerecht nog eens ruim 1 uur stoven tot het vlees gaar is en een groot deel van het vocht is ingekookt.