500 gram in dobbelsteentjes gesneden runderl; ende 3 middelgrote gesnipperde uien 2 gesnipperde teentjes knoflook 5 aardappelen 3 eetlepels paprikapoeder 2 gepelde en in blokjes gesneden toma; ten 2 gesnipperde paprika’s (liefst witte 1,5 liter bouillon 2 spaanse pepers boter zout 1 theelepel karwijzaadVoorbereiding : Fruit de uien met de paprika’s, de knoflook en het vlees in de boter. Voeg hierna zout, paprikapoeder en de pepers toe. Laat een en ander indampen tot bijna al het vocht weg is. Giet vervolgens de bouillon erin en, zodra alles kookt, ook de kummel (karwijzaad). Laat het geheel gedurende enkele uren lichtjes koken op een laag vuur. Kook de aardappels in de schil tot deze bijna gaar zijn. Pel ze en snijd ze in blokjes. Voeg de stukjes aardappel en tomaten vlak voor het opdienen aan het geheel toe en zorg ervoor dat de bouillon niet gaat binden.