Wokken aan tafel

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

400 g kipfilet conimex woksaus zoete soja, curry k; okos en chili gember 400 g malse biefstuk 300 g rauwe gepelde garnalen 1 pak (600 g) conimex gestoomde witte rijst 3 paprika’s 250 g kastanjechampignons 250 g taugé 8 eetlepels fijngehakte tuinkruiden (bijv. kori; ander, bladselderij en bi conimex wok olie
Voorbereiding
swijze: - Snijd de kipfilet in zeer smalle reepjes. Marineer de kipfilet ca. 15 minuten in 6 eetlepels woksaus Zoete Soja.
- Snijd de biefstuk in zeer smalle reepjes. Marineer de biefstuk ca. 15 minuten in 6 eetlepels woksaus Curry Kokos.
- Marineer de garnalen ca. 15 minuten in 6 eetlepels woksaus Chili Gember.
- Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of een scheutje sojasaus) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
- Was en halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in schuine stukjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Zet de (gesneden) groenten, de gemarineerde kipreepjes, biefstukreepjes en garnalen, de gekookte witte rijst, de tuinkruiden en de rest van de woksauzen in schaaltjes op tafel.
- Verhit aan tafel een scheutje olie in de miniwokjes. Roerbak wat gemarineerde kipreepjes met wat taugé en voeg woksaus Zoete Soja naar smaak toe. Bestrooi met wat bieslook.
- Verhit aan tafel een scheutje olie in de miniwokjes. Roerbak wat gemarineerde biefstukreepjes met wat paprikastukjes en voeg woksaus Curry Kokos naar smaak toe. Bestooi met wat koriander.
- Verhit aan tafel een scheutje olie in de miniwokjes. Roerbak wat garnalen met wat partjes champignon en voeg woksaus Chili Gember naar smaak toe. Bestrooi met wat bladselderij. Op tafel: Zet Conimex Ketjap, Kroepoek, Gebakken Uitjes, Atjar en Seroendeng op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen Lekker anders kan ook: Vervang de gekookte witte rijst door nasi of bahmi goreng. Geef er een frisse groene salade bij. Bevat per portie: kilocalorieën 662/ eiwit 40 g / vet 21 g / koolhydraten 79 g Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.

Wokken aan tafel is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Tilapia met roerbaksuikerpeultjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Baby-paksoi met wokpaddenstoelen & biefstuk in zwartebonensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghettini met spinazie en salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept