4 biefstukken van 125 gram elk 2 eetlepels gehakte basilicum (vers of diepvrie; s) 1 dl olijfolie 2 sjalotjes 250 gram oesterzwammen 450 gram voorgekookte krieltjes wat versgemalen peper en wat zout 50 gram boterVoorbereiding : Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Meng de basilicum door de olijfolie. Pel de sjalotjes en snipper ze. Borstel de oesterzwammen of veeg ze schoon en snijd ze vervolgens in reepjes.Voorbereiding : Bak de krieltjes circa 5 minuten in de kruidenolie. Schep ze hierna uit de pan en houd ze even warm. Roerbak nu de sjalotjes en oesterzwammen zo’n 2 minuten in het bakvet, schep de krieltjes erdoor en voeg wat peper en zout toe. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukken 3 minuten per kant en bestrooi deze eveneens met peper en zout. Verdeel de warme paddestoelen en de krieltjes over 4 borden en serveer de biefstuk erbij. Lekker met een salade van trostomaatjes.
Biefstuk met oesterzwammen en krieltjes is een recept van De Virtuele Keuken