Biefstuk met oesterzwammen en krieltjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 biefstukken van 125 gram elk 2 eetlepels gehakte basilicum (vers of diepvrie; s) 1 dl olijfolie 2 sjalotjes 250 gram oesterzwammen 450 gram voorgekookte krieltjes wat versgemalen peper en wat zout 50 gram boter
Voorbereiding
: Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Meng de basilicum door de olijfolie. Pel de sjalotjes en snipper ze. Borstel de oesterzwammen of veeg ze schoon en snijd ze vervolgens in reepjes.
Voorbereiding
: Bak de krieltjes circa 5 minuten in de kruidenolie. Schep ze hierna uit de pan en houd ze even warm. Roerbak nu de sjalotjes en oesterzwammen zo’n 2 minuten in het bakvet, schep de krieltjes erdoor en voeg wat peper en zout toe. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukken 3 minuten per kant en bestrooi deze eveneens met peper en zout. Verdeel de warme paddestoelen en de krieltjes over 4 borden en serveer de biefstuk erbij. Lekker met een salade van trostomaatjes.

Biefstuk met oesterzwammen en krieltjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept