Ku lo yuk

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

400 g hamlappen olie om in te frituren 300 g witte rijst 75 g zelfrijzend bakmeel 2 eetlepels maïzena zout 1 zakje conimex ku lo yuk saus 4 eetlepels conimex atjar tjampoer 1 klein blikje (225 g) ananasstukjes op sap
Voorbereiding
swijze: - Snijd het vlees in blokjes van ca. 1 cm.
- Verhit een flinke laag olie in een wok tot 180ºC (test de temperatuur met een stukje witbrood, dat moet in een ½ minuut lichtbruin zijn). De olie mag niet walmen! - Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
- Maak een glad beslag van het bakmeel, de maïzena, wat zout en 1 dl water.
- Haal de blokjes vlees door het beslag. Laat ze direct in de hete olie glijden en frituur ze (6 à 8 tegelijk) rondom goudbruin en gaar. Laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
- Breng 1 dl water met 1 dl van het ananassap (uit het blikje) aan de kook. Voeg al roerende het kokende water-ananassap toe aan de sausmix. Roer de (goed uitgelekte) atjar en de ananasstukjes door de saus.
- Leg de krokante vleesblokjes op een warme schaal en verdeel de saus erover. Geef de warme rijst er apart bij. Op tafel: Zet Conimex Sambal en Atjar op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen. Lekker met roergebakken prei met paprika. Lekker anders kan ook: Kant-en-klaar is lekker makkelijk. Maar wil je toch een opvallend andere smaak, voeg dan ook 2 in ringetjes gesneden lente-ui en een ½ fijngesneden rode paprika toe aan de Atjar en de ananasstukjes. Bevat per portie: Energie: 590 kcal / eiwitten 30 g / vet 11 g / koolhydraten 93 g Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.

Ku lo yuk is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Koe Lo Yuk
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Koe Low Yuk Uit De Wok
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koe Lo Yuk
30-60 min -
Bekijk recept
Koe Low Yuk Uit De Wok
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Ku Lo Yuk
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
KUE BIKA AMBON
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Zha Pai Ku
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept