Zoek
Entrecote met abrikozen-koffiesaus
2
De Virtuele Keuken
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 entrecotes
3 tomaten
2 rode uien
3 teentjes knoflook
100 g gewelde abrikozen
2 theelepels chilipoeder
2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel zwarte peper
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
2 1/2 dl vers gezette sterke koffie
zout
Entrecote op kamertemperatuur laten komen. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Uien pellen en in ringen snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Abrikozen in vieren knippen. In kom chilipoeder, koriander, komijn en peper mengen. In wok 3 eetlepels olie verhitten. Knoflook, ui en abrikozen erdoor scheppen en 3 - 4 minuten zachtjes roerbakken. Tomaatblokjes en tomatenpuree ca. 2 minuten meebakken. Driekwart van kruidenmengsel erover strooien en koffie erbij schenken. Ca. 10 minuten zacht laten sudderen tot lichtgebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Rest van kruiden door rest van olie roeren en hiermee vlees bestrijken. Entrecotes op hoog vuur in ca. 6 minuten roosteren. Bestrooien met zout. Entrecotes op borden leggen. Saus erover scheppen, rest apart erbij geven. Lekker met couscous en sperziebonen.
voedingswaarde : 530 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten
Bereiding
2 entrecotes 3 tomaten 2 rode uien 3 teentjes knoflook 100 g gewelde abrikozen 2 theelepels chilipoeder 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar) 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 theelepel zwarte peper 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel tomatenpuree 2 1/2 dl vers gezette sterke koffie zout Entrecote op kamertemperatuur laten komen. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Uien pellen en in ringen snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Abrikozen in vieren knippen. In kom chilipoeder, koriander, komijn en peper mengen. In wok 3 eetlepels olie verhitten. Knoflook, ui en abrikozen erdoor scheppen en 3 - 4 minuten zachtjes roerbakken. Tomaatblokjes en tomatenpuree ca. 2 minuten meebakken. Driekwart van kruidenmengsel erover strooien en koffie erbij schenken. Ca. 10 minuten zacht laten sudderen tot lichtgebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Rest van kruiden door rest van olie roeren en hiermee vlees bestrijken. Entrecotes op hoog vuur in ca. 6 minuten roosteren. Bestrooien met zout. Entrecotes op borden leggen. Saus erover scheppen, rest apart erbij geven. Lekker met couscous en sperziebonen. voedingswaarde : 530 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten
Entrecote met abrikozen-koffiesaus is een recept van
De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
Frappuccinotaart
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Entrecote met abrikozen-koffiesaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koffiesaus
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Italiaans Nougatijs Met Amaretto-koffiesaus
0-10 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Surf 'n turf van de grill
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met chorizosalsa
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte entrecote met romesco
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Voorjaarssalade met entrecote
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept