200 gm bramen 50 gm danablu (blauwschimmelkaas) 25 gm boter 2 biefstukjes a 100 g 1 eetlepel cognac 50 ml vleesfond 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes 1 vers gemalen peper ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk*
28.0;
3.02 Was de bramen voorzichtig en pureer ze in de keukenmachine. Wrijf de bramenpuree boven een kom door een zeef. Snijd de Danablu in 2 dunne plakken. Verhit de boter in een koekepan. Leg de biefstukjes in de pan en bak ze 2 minuten op hoog vuur. Keer de biefstukjes en leg op elk biefstukje een plak Danablu. Bak de onderkant van de biefstukjes in nog 2 - 3 minuten bruin en laat de kaas iets smelten. Leg de biefstukjes op twee warme borden en houd ze onder aluminiumfolie warm. Roer de cognac, de vleesfond en de bramenpuree door het bakvet en roer de aanbaksels los. Kook het geheel even in tot een gebonden saus ontstaat. Schenk de saus naast de biefstukjes. Strooi de tijmblaadjes erin en breng op smaak met peper. Lekker met snijbonen met tomaat en verse gebakken aardappelschijfjes. voedingswaarde : 385 kcal / 1610 kJ per persoon voorbereiding : ca. 5 minuten, bereiding : ca. 10 minuten bron : Menu 1993/16 (25 augustus 1993) :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK*