Beenham met asperge-roomsaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

3 dl droge witte wijn 4 plakken beenham à 100 g 1 sjalotje 1 blik asperges (nettogewicht ± 250 g)* 1 el boter of margarine 1/4 l slagroom 60 g bloem 1 tl dragon zout peper 1 takje peterselie * In plaats van een blik asperges kunt u ook 250 g verse asperges gebruiken. Schaal voorverwarmen. In pan helft van wijn verwarmen. Ham in wijn leggen en in ± 10 min. zachtjes verwarmen. Intussen sjalotje pellen en fijnsnipperen. In zeef asperges laten uitlekken. In stukjes van ± 1 cm snijden. In pan boter verhitten. Sjalotje ± 2 min. zachtjes bakken. Rest van wijn en slagroom toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. Op hoog vuur ± 5 min. laten inkoken. Met schuimspaan ham uit wijn nemen (wijn bewaren) en op warme schaal leggen. Warm houden. In kom bloem doen. Al roerende warme wijn scheutje voor scheutje toevoegen tot glad papje. Al roerende aan roomsaus toevoegen. ± 7 min. zachtjes laten koken. Dragon en asperges erdoor roeren en ± 3 min. meewarmen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Saus over ham schenken. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met gekookte aardappelen en tuinbonen. voedingswaarde : 440 kcal p.p. bereidingstijd : 30 minuten

Beenham met asperge-roomsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept