3 dl droge witte wijn 4 plakken beenham à 100 g 1 sjalotje 1 blik asperges (nettogewicht ± 250 g)* 1 el boter of margarine 1/4 l slagroom 60 g bloem 1 tl dragon zout peper 1 takje peterselie * In plaats van een blik asperges kunt u ook 250 g verse asperges gebruiken. Schaal voorverwarmen. In pan helft van wijn verwarmen. Ham in wijn leggen en in ± 10 min. zachtjes verwarmen. Intussen sjalotje pellen en fijnsnipperen. In zeef asperges laten uitlekken. In stukjes van ± 1 cm snijden. In pan boter verhitten. Sjalotje ± 2 min. zachtjes bakken. Rest van wijn en slagroom toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. Op hoog vuur ± 5 min. laten inkoken. Met schuimspaan ham uit wijn nemen (wijn bewaren) en op warme schaal leggen. Warm houden. In kom bloem doen. Al roerende warme wijn scheutje voor scheutje toevoegen tot glad papje. Al roerende aan roomsaus toevoegen. ± 7 min. zachtjes laten koken. Dragon en asperges erdoor roeren en ± 3 min. meewarmen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Saus over ham schenken. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met gekookte aardappelen en tuinbonen. voedingswaarde : 440 kcal p.p. bereidingstijd : 30 minuten