1 ui 1 prei (± 200 g) 50 g margarine 1 teentje knoflook 400 g rundergehakt 1 ei 1 1/2 tl majoraan zout peper 1 1/2 tl paprikapoeder (mild) 4 beschuiten 1/2 rode paprika 1 plak jong belegen kaas à 75 g 6 gevulde olijven 3 el tomatenketchup Ui pellen en fijn snipperen. Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In ringen van ± 1 cm snijden. In zeef wassen en laten uitlekken. In koekenpan helft van margarine verhitten. Ui en prei ± 5 min. zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui-preimengsel in kom doen. Beetje laten afkoelen. Toevoegen: gehakt, ei, majoraan, zout, peper en paprikapoeder. Beschuiten erboven verkruimelen. Goed door elkaar mengen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Paprika wassen en zaadlijst verwijderen. Paprika in smalle reepjes snijden. In pan ruim water aan de kook brengen. Paprika ± 3 min. koken. Afgieten. Van kaas korstjes verwijderen. Kaas in dunne reepjes snijden. Olijven in plakjes snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag rest van margarine verhitten. Gehakt in pan doen en uitdrukken tot koek net zo groot als panbodem. Op matig vuur ± 10 min. bakken. Met behulp van deksel gehaktkoek voorzichtig keren. Andere kant nog ± 5 min. bakken. Bovenkant bestrijken met ketchup. Paprikareepjes en olijven erover verdelen. Kaasreepjes erover verdelen. Met deksel op pan nog ± 5 min. zachtjes bakken. Gehaktkoek op schaal laten glijden. In 4 punten snijden. Lekker met bruin brood en bleekselderij. voedingswaarde : 440 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 25 / 20 minuten