1 sjalotje 1/2 rode paprika 3 champignons 1 teentje knoflook 1 theelepel italiaanse keukenkruiden (silvo) 1 dikke plak ham à 100 g 2 tomaten 1 blikje maïs (nettogewicht 150 g) 3 eetlepels chilisaus (fles) zout Tabasco Sjalotje pellen en in dunne ringen snijden. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. Champignons schoonpoetsen en in plakjes snijden. In een glazen of aardewerk schaal de gesneden groenten door elkaar scheppen. Knoflook erboven uitpersen. Italiaanse keukenkruiden erover strooien. Afdekken met een deksel of plastic folie. In de magnetron in ca. 2 minuten op vol vermogen beetgaar laten worden (ca. 600 - 700 Watt). Intussen de ham in blokjes snijden. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Maïs afgieten. Ham, tomaten, maïs en chilisaus door de groente scheppen. Opnieuw afdekken. In de magnetron op vol vermogen in ca. 3 minuten door en door heet laten worden. Halverwege doorscheppen. Op smaak brengen met zout en enkele druppels Tabasco. Lekker met stokbrood en kruidenboter. voedingswaarde : 375 kcal p.p. bereidingstijd : 13 minuten