400 gm sjalotten, in halve ringen 100 gm boter 2 theelepel(s) groene peperkorrels, grof 1 zout 10 zwarte olijven, ontpit, grof gesne; den 5 eetlepel(s) balsamico-azijn 4 dikke biefstukken of entrecotes a; ca. 150 g 2 geroosterde sneetjes witbrood of t; oast 2 eetlepel(s) tijmblaadjes 1 extra nodig: bakplaat Sjalotten in 30 g boter op zacht vuur in ca. 15 minuten lichtbruin bakken. Groene peper, zout en olijven erdoor roeren. Met 3 eetlepels balsami- co-azijn afblussen en apart zetten. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Biefstuk (bij entrecote vetkant met mes regelmatig insnijden) met zout bestrooien en in 30 g boter aan elke kant ca. 2 minuten bakken. Biefstukken op bakplaat leggen. Sjalottenmengsel over biefstukken verdelen. Brood verkruimelen, met tijmblaadjes en zout mengen en ook over biefstukken verdelen. 40 g boter in kleine vlokjes erop leggen. Biefstuk 10 cm onder grill zetten en kruidige korst in 2-3 minuten bruin kleuren. 2 eetlepels balsamico-azijn bij braadvet schenken, aanbaksels losroeren. Saus over borden verdelen en biefstuk erop leggen. Kruidige aardappelpuree erbij serveren. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2