Aardappelgratin met Roquefort

5
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aardappelen en schaaf ze in heel dunne plakjes. Snijd de Roquefort klein. Meng de aardappelplakjes met peper en zout. Snijd de sjalot en knoflook fijn. Breng de melk, sjalot, knoflook en room aan de kook. Pas op voor overkoken of aanbranden! Laat de aardappelen 5 minuten meekoken. Haal de aardappelen vervolgens uit de melk en doe ze in een ovenschaal. Laat de kleingesneden Roquefort smelten in de melk. Pas nog steeds op voor aanbranden. Blijven roeren! Giet het roquefortmengsel over de aardappelen. Als je dit gerecht ruim voor gebruik maakt zet dan de ovenschotel tot gebruik in de koelkast. Zet de ovenschaal 1 uur in de oven. Voor opdienen een korstje geven met de grill.

Aardappelgratin met Roquefort is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Radijssalade met blauwaderkaas
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Minipizza's met roquefort
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Driehoekjes van selder met roquefort
20 min Snack
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept