Aardappelsalade met groente en ei

5
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Boen de aardappels schoon onder stromend water en snijd ze in dunne plakjes. Maak de wortels schoon en snijd ze ook in dunnen plakjes. Kook de plakjes aardappel en wortel en de doperwtjes in een pan met ruim kokend water met wat zout in ca. 5 minuten beetgaar. Snijd intussen de stengels bleekselderij in boogjes. Snijd de plakken kip of ham in reepjes en de de augurken in plakjes. Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat ze vervolgens schrikken in koud water en afkoelen. Pers de sinaasappel en citroen uit. Klop in een grote kom het sap met de mosterd, olie, zout en peper naar smaak tot een dressing. Laat de aardappel, wortel en doperwten heel even in een vergiet uitlekken en schep ze dan warm door de dressing. Schep ook de bleekselderij, kip en augurk erdoor en laat de salade afkoelen. Snijd de eieren in 4 partjes. Breng de salade op smaak met zout en peper en schep de helft van de sla erdoor. Verdeel de rest van de sla over 5 diepe borden en schep de aardappelsalade erop. Garneer de salade met de partjes ei.

Aardappelsalade met groente en ei is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met gedroogde tomaat
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept