Boen de aardappels schoon onder stromend water en snijd ze in dunne plakjes. Maak de wortels schoon en snijd ze ook in dunnen plakjes. Kook de plakjes aardappel en wortel en de doperwtjes in een pan met ruim kokend water met wat zout in ca. 5 minuten beetgaar. Snijd intussen de stengels bleekselderij in boogjes. Snijd de plakken kip of ham in reepjes en de de augurken in plakjes. Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat ze vervolgens schrikken in koud water en afkoelen. Pers de sinaasappel en citroen uit. Klop in een grote kom het sap met de mosterd, olie, zout en peper naar smaak tot een dressing. Laat de aardappel, wortel en doperwten heel even in een vergiet uitlekken en schep ze dan warm door de dressing. Schep ook de bleekselderij, kip en augurk erdoor en laat de salade afkoelen. Snijd de eieren in 4 partjes. Breng de salade op smaak met zout en peper en schep de helft van de sla erdoor. Verdeel de rest van de sla over 5 diepe borden en schep de aardappelsalade erop. Garneer de salade met de partjes ei.
Aardappelsalade met groente en ei is een recept van De Chef