Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken. Was de andijvie en snijd hem fijn. Knip of snijd het ontbijtspek in stukjes. Vermeng het gehakt met de verkruimelde beschuit, het ei, de mosterd, zout en peper en vorm er kleine balletjes van. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Bak in een droge koekepan het spek in ± 3 minuten bruin en knapperig. Schep het uit de pan. Pel intussen de banaan en snijd deze in plakjes. Verhit in dezelfde pan de boter en bak de gehaktballetjes in 10 minuten rondom bruin en gaar. Bak de banaan de laatste 3 minuten mee. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er zoveel melk door, dat een stevige puree ontstaat. Meng de andijvie en het spek door de puree en breng de stamppot op smaak met zout en peper. Verdeel de gehaktballetjes over het gerecht. Voeg aan het bakvet 1 dl water toe, breng het aan de kook en roer de aanbaksels los. Schenk de jus in een juskom.
Andijviestamppot met gehaktballetjes is een recept van De Chef