Snijd de courgettes in lange plakjes en rooster die. Giet er olijfolie over en bestrooi ze met peper en zout. Kook de doperwtjes en de asperges enkele minuten en laat ze vervolgens in koud water schrikken. Snijd de asperges in stukken. Bak voor de loempiaatjes de knoflookteentjes, de chili en de lente-ui in wat olijfolie in een wok. Voeg onmiddellijk de asperges, de doperwtjes en de garam masala toe. Bak 1 minuut en neem de pan van het vuur. Smeer de loempiavellen in met olie, verdeel er het groentemengsel over en vouw tot een driehoek. Bak ze in 10 minuten in een hete oven (200°C) knapperig. Maak in een blender een saus van de dille, peterselie, mosterd, gember en 4 eetlepels water en voeg een scheut olijfolie en wat peper en zout toe. Maak een garnituur van de in reepjes gesneden daikonkers, de rode biet en het bieslook, op smaak gebracht met olijfolie en citroensap. Leg de courgette op een bord, leg er 2 loempiaatjes en vervolgens het garnituur op en giet de groene saus erover.
Aspergeloempiaatjes met geroosterde courgette is een recept van De Chef