Asperges met mousselinesaus

2
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil en was de asperges, leg ze in een langwerpige pan en zet ze op met warm water met zout. Breng het water aan de kook en laat de asperges in 12-15 minuten Neem de asperges uit de pan en houd ze warm. Bewaar het kookvocht. Klop de eidooier samen met 2 eetlepels kookvocht au bain-marie tot een stevige 'mousse' op en klop er beetje bij beetje de zachte boter door. Zorg dat de saus niet gaat koken, want anders schift deze! Klop tot slot, van het vuur af, de geslagen room door de saus en doe de saus over in een juskom. Serveer de warmgehouden asperges, bestrooid met de peterselie, samen met de saus; de asperges worden in de saus gedoopt en traditioneel gegeten 'op de manier van haring'. ">

Asperges met mousselinesaus is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken skrei met mousseline van algen en linguini
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Videetjes Met Grijze Garnalen En Mousselinesaus
30-60 min -
Bekijk recept
Gegrilde Asperges Met Zalmforel En Mousselinesaus
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Zeeduivel en papillote met mousselinesaus
0 min
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept