Laat de bladerdeeglapjes ontdooien. Vet de springvorm licht in. Schil de asperges, snijd 2 cm van de onderkant en snijd de asperges in stukken van ongeveer 5 cm. Kook de asperges in 8 minuten beetgaar, giet ze af en laat ze uitlekken. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Halveer de plakjes bacon. Bekleed de vorm met bladerdeeg. Druk de lapjes goed tegen elkaar aan en prik een paar gaatjes in de deegbodem. Verdeel de asperges en de broccoli over de deegbodem. Leg de plakjes bacon erop en strooi daar de kaas over. Klop de eieren los met de crème fraîche, peper, zout en kerriepoeder en giet het mengsel over de vulling. Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten gaar en bruin. Als de bovenkant te donker wordt dan kan deze de laatste 10 minuten worden afgedekt met aluminiumfolie.
Aspergetaart met bacon en broccoli is een recept van De Chef