Aubergine ovenschotel

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de aubergines en snijd in plakjes. Bestrooi de aubergines met zout. Spoel ze na ca. 30 minuten onder koud stromend water af. Dep ze met keukenpapier droog en doe ze in een ingevette ovenschaal. Leg de tomaten korte tijd in kokend water (niet laten koken) en laat ze in koud water schrikken. Ontdoe de tomaten van hun vel en snijd ze in plakjes. Pel de knoflook en snijd ze in plakjes. Laat de mozzarella uitlekken en snijd ook deze in dunne plakjes. Leg de plakjes salami, tomaat, aubergine en mozzarella dakpansgewijs in de pan. Verdeel de plakjes knoflook erover. Besprenkel ze met olie. Dek de ovenschotel af met bakpapier. Bak de aubergine ovenschotel in ca. 50 minuten gaar. Bestrooi het gerecht voor het serveren met peterselie.

Aubergine ovenschotel is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept