Smeer de pan in met plantaardige olie of boter. (Gebruik zo weinig mogelijk vet.) Bak de champignons in de pan tot ze goed bruin zijn. Doe ondertussen de room, ketchup, mosterd, kaas, port, cayenepeper, peper en zout in een kom en roer de massa tot ze glad is. Leg de champignons in een kom apart. Houd de champignons en sausmassa binnen bereik voor verdere bereiding. Voeg opnieuw een beetje boter toe aan de pan en en laat de pan goed heet worden. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak de biefstukken. Schroei het vlees ca. 1 min dicht aan elke kant. Zet het vuur iets zachter en bak naar eigen keuze het vlees 5 tot 10 minuten aan elke kant. Als het vlees klaar is, zet het vuur op de laagste stand en voeg de champignons toe aan het vlees. Neem de pan van het vuur en overgiet de pan met de cognac. Flambeer het vlees en de champignons. Haal daarna de biefstukken uit de pan en leg ze op een (verwarmd) bord. Giet dan de champignons en de sausmassa over in een steelpan. Breng al roerend de saus aan de kook en blijf 1 min. roeren in de kokende massa.(heel belangrijk, anders zal de saus niet binden!). Giet de saus over de biefstukken.
Biefstuk op wijze van de chef is een recept van De Chef