Bieten-veldslastamppot met vispakketjes

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170°C. Knip voor de vispakketjes uit bakpapier 4 vierkante vellen, verdeel de vis in 4 gelijke stukken en leg ze midden op elk vel. Hak de dille grof, verdeel de helft ervan, samen met wat vlokjes boter over de vis en maal er peper en zout boven. Vouw de pakketjes dicht, maar giet door de laatste opening eerst nog een piepklein scheutje witte wijn. Bind de pakketjes met een touwtje dicht, leg ze op een bakplaat en laat de vis in de oven in ± 15 minuten gaar worden. Kook intussen de aardappelen in gezouten water in 20 minuten gaar. Breng in een andere pan ruim water aan de kook, wrijf de schil van de bieten en kook ze 3 minuten. Snijd de lente-ui in ringetjes. Verwarm de crème fraîche op laag vuur, voeg de rest van de gehakte dille toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bieten grof en stamp ze met de aardappelen tot een grove stamppot. Roer de warme room erdoor en schep er daarna snel de veldsla en de lente-ui door. Serveer direct met de vispakketjes.

Bieten-veldslastamppot met vispakketjes is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vispakketjes
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosters vispakketje met gewokte andijvie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalmtorentje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept