Snijd de bloemkool in kleine roosjes en snijd de stronk in plakjes Stroop de naaldjes van 2 takjes verse rozemarijn. Doe de stukjes bloemkool met een snuf zout in het kokende water en kook ze 5 minuten. Hak 4 ansjovisfilets fijn en doe ze met de crème fraîche in een kom. Roer er 100 gram Cheddar door en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Giet een scheut extra vierge olijfolie in een keukenmachine en doe daar 4 sneetjes brood met korst, een plakje mager rookspek en de rozemarijnnaaldjes bij. Hak tot het mengsel op grof broodkruim lijkt. Intussen zijn je stukjes bloemkool wel gaar; laat ze in een vergiet uitlekken en doe ze dan in een middelgrote ovenschaal. Schep de saus over de bloemkool en strooi er 100 g geraspte kaas over en daarna het broodkruimmengsel. Zet de schaal 45 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de korst mooi goudbruin en krokant is.
Bloemkool met kaas uit de oven is een recept van De Chef