Bobotie (mild gekruid lamsgehakt)

4
0 min
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week het brood 10 minuten in de melk, druk er daarna de vloeistof uit en bewaar de melk. Verhit de olie, bak de ui zonder te kleuren, voeg kruidnagel en koenjit toe en laat dit op laag vuur garen. Voeg het gehakt, de Provençaalse kruiden, de citroenschil, de abrikozenjam, de krenten en de amandelen toe, roer goed door en neem de pan van het vuur. Meng 1 ei, vermengd met het citroensap, het brood en de sambal door het vleesmengsel, doe het in een vorm en bak het 30 minuten in een op 160°C voorverwarmde oven. Klop 1 ei met de bewaarde melk los. Haal de bobotie uit de oven en giet het ei-melkmengsel over het vlees. Steek er het laurierblad in en bak de bobotie in 8 minuten op 160°C verder af.

Bobotie (mild gekruid lamsgehakt) is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde courgettes met tomatensaus
30 min-
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Kleine gehaktballetjes met rijst
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mechaoui op stokjes met komijn-koriandermarinade en köfte met Marokkaanse kruidenpasta
15 min-
Bekijk recept

Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met andijvie
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bobotie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bobotie van Carina
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bobotie met mango
Bekijk recept