Boerenkoolstamppot met rookworst

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren. Doe 2 dl water, de boerenkool, de aardappelen en zout in een pan en laat het geheel, met het deksel op de pan, ± 20 minuten koken. Neem de rookworst uit de verpakking en leg hem op de aardappelen. Kook de boerenkool en de aardappelen in nog eens ± 10 minuten gaar. Neem de rookworst uit de pan. Giet de boerenkool en de aardappelen af en stamp ze met een stamper fijn. Voeg al roerend de melk en de boter toe en roer er de azijn en de currysaus door. Laat de stamppot op zacht vuur weer door en door heet worden en breng de stamppot op smaak met zout en peper. Snijd de rookworst in gelijke stukken en leg die erop. lekker met piccalilly of gemengd tafelzuur.

Boerenkoolstamppot met rookworst is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vijfschaft
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke boerenkoolstamppot
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige boerenkoolstamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept