Bakkeljauw: Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. Verhit 7 eetlepels olie en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. Voeg 5 eetlepels bakkeljauw (roebakmix), de tomaten, de tomatenpuree, de trassie en 1/2 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten stoven. Strooi de selderij over de bakkeljauw. Aardvruchten De cassave, zoete pataten en bananen gaar koken in water met zout. De eieren wassen en meekoken. Na 20 minuten uit het kookwater halen behalve de groene bananen die nog enige tijd moeten koken op een laag pitje. Van de cassave de dikke nerf verwijderen en van de rijpe bananen de buitenste draadjes aftrekken. De aardvruchten op een schaal doen en kort voor gebruik de groene bananen uit het water halen. De gaargekookte aardvruchten serveren met de bakkeljauw, komkommer, een hard gekookt ei en naar behoefte bladgroente. eieren, tomaat, komkommer en sla. Gebruik als drank warm bereide cacaodrank.
Eri Eri (bakkeljauw met aardvruchten) is een recept van De Chef