Friese boerenkool met rookworst

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren. Doe de aardappelen in een grote pan en leg de boerenkool erop. Voeg een laagje water en wat zout toe en kook het geheel in ± 20 minuten gaar. Haal de rookworst uit de verpakking en verwarm hem bovenop de boerenkool ± 15 minuten mee. Snijd de kaas in kleine blokjes. Schil de appels en rasp ze grof. Verwarm de koksroom. Neem de worst uit de pan. Giet de boerenkool en aardappelen af en stamp ze fijn. Schenk de koksroom erbij en stamp het tot een smeuïge stamppot. Meng de kaasblokjes en de appel erdoor en warm nog ± 1 minuut goed door. Serveer de stamppot met de rookworst.

Friese boerenkool met rookworst is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vijfschaft
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kaasplank met zilveruitjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Stevige ham-kaas tosti
- 10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kaaspoffertjes
30 min Snack
Bekijk recept
Friese kaassoesjes
15 min Snack
Bekijk recept