Pel en snipper de sjalotjes. Pel de knoflook en snijd ze met een scherp mes in dunne plakjes. Snijd het ontbijtspek in kleine stukjes. Knip de peterselie in een kopje fijn. Bestrooi de koteletjes met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan, bak de knoflook in ± 1 minuut goudbruin en schep hem uit de pan op een bord. Giet de helft van de olie af (wordt niet meer gebruikt). Bak in de rest van de olie de koteletjes in 7-8 minuten gaar; keer ze halverwege. Schep ze uit de pan op een bord. Bak in het bakvet de sjalot, het spek en de rozemarijn ± 3 minuten. Roer er de tomatenpuree door en bak nog ± 1 minuut. Voeg de slagroom toe en laat op hoog vuur in ± 1 minuut tot sausdikte inkoken. Breng de saus op smaak met zout, peper en suiker. Leg de koteletjes in de saus en warm ze nog ± 2 minuten mee. Leg ze op 2 borden en strooi er de gebakken knoflook en de peterselie over.
Gebakken lamskoteletjes met romige tomatensaus en knoflook is een recept van De Chef