Meng de sinaasappelrasp met wat zout en peper en wrijf het varkensvlees hiermee in. Bak het vlees op halfhoog vuur in 5-8 minuten rondom bruin in olijfolie. Let op dat de sinaasappelschil niet te donker wordt! Schenk er 1 1/2 dl wijn bij, draai het vuur hoog en kook de wijn voor de helft in. Voeg de tijm toe en draai het vuur lager. Meng in een kommetje 1 1/2 dl wijn met het sinaasappelsap. Verwarm dit mengsel en schenk het over het vlees. Braad het vlees op zacht vuur met het deksel schuin op de pan circa 1 1/2 uur. Keer het regelmatig! Schenk het braadvocht regelmatig over het vlees, zodat het vlees niet droog wordt. Schil de sinaasappels dik, zodat ook het witte deel van de schil wordt verwijderd. Snijd de sinaasappels in plakken van 1/2-1 cm en serveer ze met het in plakken gesneden vlees. Zeef de braadjus en serveer die bij het vlees. U kunt het vlees ook koud eten. Laat het vlees dan afkoelen en bewaar het in aluminiumfolie.
Gebraden varkensrollade met sinaasappel is een recept van De Chef