Gebraden varkensrollade met sinaasappel

6
0 min
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de sinaasappelrasp met wat zout en peper en wrijf het varkensvlees hiermee in. Bak het vlees op halfhoog vuur in 5-8 minuten rondom bruin in olijfolie. Let op dat de sinaasappelschil niet te donker wordt! Schenk er 1 1/2 dl wijn bij, draai het vuur hoog en kook de wijn voor de helft in. Voeg de tijm toe en draai het vuur lager. Meng in een kommetje 1 1/2 dl wijn met het sinaasappelsap. Verwarm dit mengsel en schenk het over het vlees. Braad het vlees op zacht vuur met het deksel schuin op de pan circa 1 1/2 uur. Keer het regelmatig! Schenk het braadvocht regelmatig over het vlees, zodat het vlees niet droog wordt. Schil de sinaasappels dik, zodat ook het witte deel van de schil wordt verwijderd. Snijd de sinaasappels in plakken van 1/2-1 cm en serveer ze met het in plakken gesneden vlees. Zeef de braadjus en serveer die bij het vlees. U kunt het vlees ook koud eten. Laat het vlees dan afkoelen en bewaar het in aluminiumfolie.

Gebraden varkensrollade met sinaasappel is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept