Gegratineerde groenekoolstampot met tomaat en geitenkaas

4
0 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kruis de tomaten in, dompel ze onder in koken water, ontvel ze en snijd ze in blokjes. Verkruimel de geitekaas boven een kommetje en voeg de melk toe. Prak dit met een vork tot een smeuig mengsel. Snijd de olijven in plakjes. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken. Doe de kool in een pan en leg de aardappelen erboven op. Verkruimel het bouillontablet erboven. Voeg tijm, paprikapoeder en 2 1/2 dl. water toe. Breng het water aan de kook en kook de kool en de aardappelen in 25 min. gaar. Giet water af boven een kom en stamp de kool en aardappelen met een stamper door elkaar. Roer er de boter en het kookvocht door totdat het smeuig wordt. Schep de tomaat, de helft van de geitekaas, de olijven en de cashewnoten erdoor. Laat alles al omscheppend in 5 min. door en door heet worden. Doe de stampot over in een ovenschaal, verdeel er de rest van de geitekaas over. Zet de schotel 10 cm onder de grill en laat ze in 5 min. bruin worden.

Gegratineerde groenekoolstampot met tomaat en geitenkaas is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept