Doe het gehakt in een kom, pers de tenen knoflook erboven en meng ze door het gehakt met de Provençaalse kruiden, zout en peper, het ei en het paneermeel. Rol gehaktballetjes ter grootte van een walnoot. Verhit 5 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de balletjes in ca. 20 minuten gaar. Schil en was de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappels met weinig water en zout in ca. 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en voeg de melk en de boter toe. Zet de pan terug op een laag vuur tot de boter smelt en de melk warm wordt. Stamp de aardappels tot puree en breng op smaak met zout en peper. Was de courgettes en schaaf ze in lange linten met een kaasschaaf en snijd de bosuitjes in schuine stukken. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en roerbak de courgette en de bosui in ca. 5 minuten gaar. Bestrooi met zout en peper. Serveer de gehaktballetjes met de puree en groenten.
Gehaktballetjes met roergebakken courgette is een recept van De Chef