Maak de citroen onder koud water goed schoon en rasp er heel dun wat af (1 theelepel). Pers de citroen uit. Knip de koriander fijn. Pers de knoflook boven ovenschaal uit. Voeg citroensap, koriander, paprika poeder, cayennepeper, djintan en olie toe en roer dit tot een marinade. Wentel de vis door de marinade en leg de vis er in. Zet de vis afgedekt 4 uur in de koelkast. Keer de vis af en toe. Knip de peterselie fijn. Hak de olijven fijn. Giet de kappertjes af. Breng in een pan de tomatenblokjes met vocht, peterselie, citroenschil, olijven en kappertjes aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes sudderen. Haal de vis uit de marinade en doe de vis over in een ovenschaal. Schenk nu de tomatensaus over de vis. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat de vis midden in de oven in 30 minuten gaar worden.
Gemarineerde kabeljauw in tomaten saus is een recept van De Chef