Pers de limoen en besprenkel de visspiesen met het limoensap en bestrooi ze met peper. Was en hak de koriander fijn. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Roer de helft van de knoflook door de olijfolie. Was de Spaanse peper en verwijder de zaadlijst en snij de peper zeer fijn. Meng de Spaanse peper met de sjalot, koriander en de rest van de knoflook. Vet de aluminiumfolie in met olijfolie, wrijf de visspiesen in met het sjalotmengsel en leg ze op de folie (niet dichtvouwen!). Was en halveer de tomaten en leg ze op een stuk ingevet aluminiumfolie. Was en hak de peterselie zeer fijn. Meng het paneermeel met de peterselie en de knoflookolie. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over de snijkanten van de tomaten en rooster ze op de barbecue ca. 9 minuten. Rooster de spiesen ca. 10 minuten op de barbecue en serveer ze met de tomaten.
Gemarineerde visspiesen met tomaten is een recept van De Chef