Was de aardappels, boen ze schoon (dus niet schillen) en snijd ze in vieren. Kook de aardappels in een pan met ruim water en zeezout ca. 10 minuten. Giet de aardappels af en laat de aardappels uitdampen. Was de citroenen. Rasp de schil van een citroen en snijd de andere citroen in 6 partjes. Pel de knoflook en snijd deze in plakken. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Meng de citroenrasp, knoflook, rozemarijn, olie en het zeezout. Schep de aardappels door de olie en verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de partjes citroen tussen de aardappels en rooster de aardappels in de oven in ca. 20 à 25 minuten goudbruin en gaar. Tussentijds de aardappeltjes enkele malen omscheppen. Neem de geroosterd aardappeltjes uit de oven en pers een paar warme partjes citroen boven de aardappels uit.
Geroosterde aardappeltjes met citroen en rozemarijn is een recept van De Chef