Geroosterde aardappeltjes met citroen en rozemarijn

5
0 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de aardappels, boen ze schoon (dus niet schillen) en snijd ze in vieren. Kook de aardappels in een pan met ruim water en zeezout ca. 10 minuten. Giet de aardappels af en laat de aardappels uitdampen. Was de citroenen. Rasp de schil van een citroen en snijd de andere citroen in 6 partjes. Pel de knoflook en snijd deze in plakken. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Meng de citroenrasp, knoflook, rozemarijn, olie en het zeezout. Schep de aardappels door de olie en verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de partjes citroen tussen de aardappels en rooster de aardappels in de oven in ca. 20 à 25 minuten goudbruin en gaar. Tussentijds de aardappeltjes enkele malen omscheppen. Neem de geroosterd aardappeltjes uit de oven en pers een paar warme partjes citroen boven de aardappels uit.

Geroosterde aardappeltjes met citroen en rozemarijn is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept