Geroosterde pompoen met rozemarijn

4
0 min
-
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de pompoen in vieren. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de ongeschilde pompoen in plakken. Verwijder de buitenste schil van de sjalotten. Haal de tenen knoflook los uit de bol en laat de schil zitten. Bekleed de braadslee met bakpapier en leg daar de pompoenplakken op met de sjalotten, de knoflook, de rozemarijn en de citroenpartjes. Besprenkel met de olie. Bestrooi alles met peper en zout. Zet de braadslee 35 minuten in het midden van de oven. Schep tussentijds een keer om en plet de citroenpartjes zodat het sap vrijkomt. Door het garen is de knoflook zacht van structuur en van smaak geworden. U kunt de inhoud zo uit het velletje knijpen en samen met de geroosterde pompoen eten.

Geroosterde pompoen met rozemarijn is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept